Juf Lies en juf Monique 25 jaar werkzaam in het onderwijs!

10 april 2019

Juf Monique en juf Lies zijn 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Dat vieren we op vrijdag 19 april.

Op 19 april vieren we op BS de Vonder dat Lies v.d. Bogaart-Peerlings en Monique van Neerven-van Veghel al (ruim) 25 jaar in het onderwijs werkzaam zijn.

Lies slaagde in 1980 aan Pedagogische Academie Hemelrijken in Eindhoven. Alhoewel de banen niet voor het op rapen lagen in die tijd, kreeg Lies het voor elkaar om ruime ervaring op te doen in het onderwijs. In eerste instantie kwam ze via een werk-verruimende maatregel op de voormalige Mariaschool in Someren-Eind terecht. Ze deed daar allerlei vervangend werk en vulde ADV’s in. Dat duurde zo’n 3 á 4 jaar. Daarna werkte ze op verschillende scholen in de regio, zelfs een tijdje op een MTS, om een schoolwerkplan op te zetten

Toen het werken in het onderwijs op een lager pitje kwam te staan, omdat er echt minder banen waren en Lies inmiddels drie kinderen had gekregen, bleef Lies zich ontwikkelen. Ze haalde haar Middenstandsdiploma, haar praktijkdiploma Boekhouden en wilde gaan vervolgen in MBA. Haar onderwijshart bleef echter kloppen en in 1992 kwam ze terecht op De Viersprong in Someren. Daar heeft ze met veel plezier en in diverse groepen gewerkt en een bijdrage geleverd aan het Ervarings Gericht Onderwijs. Ze is daar werkzaam geweest tot 1997. En toen kon ze via via weer aan de slag op de Mariaschool. Op verzoek van de toenmalige directeur is ze toen de tweejarige opleiding gaan doen tot RT-IB-er. De Mariaschool fuseerde uiteindelijk met de Jozefschool en samen werden ze de Vonder. Tot op de dag van vandaag combineert Lies het lesgeven, met het ‘IB schap’. Ze vindt het een hele mooie combi en als ze zou moeten kiezen zou ze niet weten wat ze zou willen missen.

Naast haar werk op school is Lies de echtgenote van Toon en hun kinderen zijn inmiddels volwassen. Lies is trotse oma van kleinzoon Niels!

We kennen Lies als een hardwerkende, vriendelijke en rustige collega. Op Lies kun je altijd rekenen, ze raakt niet zo snel in paniek. Ze is zoals ze dat noemen een echte ‘stille kracht’. En daar zijn de kinderen en wij haar natuurlijk heel dankbaar voor.

Monique volgde haar opleiding en applicatiecursus aan de KLOS Regina Mundi in Eindhoven. In 1985 slaagde ze. Ook toen was het een lastige tijd om een baan te vinden. Monique heeft lange tijd vervangen op verschillende scholen, o.a. op de openbare scholen in Deurne en op de Zonnebloem in Liessel. Op een gegeven moment heeft ze toch gekozen voor zekerheid en is ze gestopt met vervangen. Twee en een half jaar werkte ze in een boekhandel in Deurne. Haar interesse in boeken is er nog steeds, want Monique is een van de leescoördinatoren op onze school.

Toch bleef bij Monique het onderwijsbloed stromen en toen ze via een bekende hoorde dat er iemand gezocht werd om een zwangerschapsverlof in te vullen op de toenmalige Mariaschool in Someren-Eind, greep ze haar kans. Dat was in 1993. Monique kon aan de slag en na verschillende vervangingen op deze school werd haar tijdelijk contract omgezet in een vast contract. Ook Monique maakte de fusie met de Jozefschool mee. Ze stond dus ook mee aan de wieg van de Vonder. Monique heeft al die jaren in verschillende onderbouwgroepen gewerkt, maar haar hart ligt toch echt bij de kleuters. Op de Vonder kunnen we dus rekenen op een bevlogen collega die graag op een creatieve manier inspeelt op de belevingswereld van de jongere kinderen.

Sinds dit schooljaar werkt ze in de kleutergroepen samen met twee jonge collega’s, die allebei de opleiding tot jonge kind specialist hebben gevolgd en het is prachtig om te zien hoe jong en oud elkaar versterkt in het onderwijs aan het jongere kind. Monique is dan ook zeker niet stil blijven staan en blijft graag bij de tijd!

Naast haar werk op school is Monique getrouwd en heeft ze twee jongvolwassen kinderen. Met haar man Antonie runt ze ook nog een hoorzaak in Deurne en ze is mantelzorger van haar ouders. Haar werkweken zijn dus goed gevuld!

Op 19 april hebben we met het Vonder team een verrassingsprogramma voor de jubilarissen in elkaar gezet. Natuurlijk zullen de kinderen van de school delen in de feestvreugde! We hopen uiteraard dat ze erg van deze dag zullen gaan genieten.

Lies en Monique, van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Wat een feest dat we op onze school kunnen rekenen op minstens een halve eeuw onderwijservaring!

Bofferds zijn we!

Terug naar overzicht